Stadsfesten illustration över Festplatsen

Stadsfesten – VM kalaset på stan

I mars 2019 är det inte bara uppe på Nationalarenan för Skidskytte som det kommer sjuda av liv och rörelse. Det blir folkfest, glädje och aktiviteter även i centrala Östersund, under namnet Stadsfesten. Ett stort belgiskt spegeltält, med plats för 1500 personer, intar Stortorget och så väl tältet som övriga centrala delar av stan kommer fyllas med aktiviteter och skapa den perfekta platsen att både börja och avsluta en spännande tävlingsdag på. 

Arrangör av Stadsfesten, på uppdrag av Östersunds kommun, är Storsjöyran. Kanske mer känd som en av Sveriges äldsta musikfestivaler sommartid tar de sig nu med glädje an utmaningen att skapa en riktigt härlig vinterfest.

– Konceptmässigt är en del spikat. Vi vill att det ska vara en arena för lokalbefolkningen såväl som våra internationella gäster. Vi vill samtidigt passa på att visa upp vad vi kan erbjuda lokalt. Hela stan ska med, det är viktigt, säger Andrea Wiktorsson, VD Storsjöyran, till ÖP.

Centrala stan kommer att fyllas med sång, musik, teater och konst i olika former. Det blir en plats att upptäcka tillsammans med målet att skapa en längtan tillbaka till Stadsfesten, VM och Östersund. Precis som tävlingarna på stadion och ceremonierna på Medal Plaza kommer Stadsfesten präglas av glädje, spänning och folkfest.

– Stadsfesten är en viktig del i vårt mål att skapa ett VM för alla, där även de som inte är intresserade av tävlingarna kan känna sig stolta och delaktiga i ett VM på hemmaplan. Det blir även den perfekta länken mellan stadion och staden, där den ena slutar tar den andra vid, säger Patrik Jemteborn VM-general Skidskytte-VM.

 

Illustration: Nestorville