Boende & Resa

Hitta boende

Hyra lägenhet eller hus i Östersund, eller bo på hotel, Bed & Breakfast eller i stuga strax utanför? Hos Östersunds turistbyrå, Visit Östersund, hittar du alternativ på boende både i och runt Östersund visitostersund.se.

Husbil eller husvagn
Föredrar du att ta med ditt eget hem när du är ute och reser? Visit Östersund har listat var du hittar plats för din husbil eller husvagn under VM på sin hemsida.

Hyr ut ditt boende

VM’s officiella och enda boendeförmedling är Visit Östersund. De har en lång erfarenhet och är regionens enda professionella boendeförmedlare vid stora evenemang, så som skidskytte-VM.
Har du ett rum, en stuga eller ett hus som kommer stå tomt under VM så är Visit Östersund vår mäklare för att våra gäster, lag, media, sponsorer eller andra ska hitta just din bostad. Genom att hyra ut ditt hem blir du en viktig del av skidskytte-VM och hjälper oss att skapa ett bredare logiutbud samtidigt som du tjänar en slant. Läs mer om hur det fungerar hos visitostersund.se

Tågpaket från Sundsvall 950 SEK

Bo i Sundsvall och åk med VM-tåget över dagen för att uppleva tävlingarna!
Norrtågs dagsturer går samtliga helgdagar, tur och retur Sundsvall C – Östersund Västra, och är utan stopp längs vägen. På ditresan bjuds det på kaffe och smörgås och på hemresan serveras korv med bröd och dryck. Biljett till A-läktare Nedre ingår. Biljett för Tågpaketet bokar du genom att klicka på den dag du önskar boka nedan, välj sedan ”Tågpaket m. A-läktare Nedre…”.

Lördag 9 mars – Sprint herrar 16:30
Avresa Sundsvall C 11:10 – Hemresa Östersund Västra 19:45

Söndag 10 mars – Jaktstart dam 13:45, Jaktstart herr 16:30
Avresa Sundsvall C 08:55 – Hemresa Östersund Västra 19:15

Lördag 16 mars – Stafett dam 13:15, Stafett herr 16:30
Avresa Sundsvall C 08:25 – Hemresa Östersund Västra 19:45

Söndag 17 mars – Masstart dam 13:15, Masstart herr 16:00
Avresa Sundsvall C 08:25 – Hemresa Östersund Västra 19:15

Boende + Resa + Biljett

Få hjälp att paketera din VM-upplevelse med start i Europa, Norge eller Sverige. Läs mer om de paket följande researrangörer erbjuder på respektive hemsida;

Sverige
» Arenabussen www.arenabussen.se
» Björk & Boström Sportresor www.bjorkobostrom.se
» Robert Jönssons Omnibusstrafik www.jonssonsbuss.se
» Sven Carlsson Trafik AB www.carlssonstrafik.se
Norge
» Berg Skysstasjon www.skysstasjon.no
» Kjetils bussreiser www.kjetilsbussreiser.no
» Peer Gynt Tours www.peergynt.com
» Sponsor Compagniet AS www.sponsorcompagniet.no
» Stegande Sport www.steganesport.no
Danmark
» Hyttespecialisten www.hyttespecialisten.dk (OBS! Endast boende!)
Tyskland
» Biathlon Travel www.biathlontravel.de !

 

Resa hit

Östersund ligger mitt i Sverige och med Sveriges Nationalarena i Skidskytte endast 15 minuter från flygplats, tågstation och centrum där även busstationen ligger. Det finns goda förbindelser med både tåg och buss så väl som flertalet dagliga flygavgångar. På denna sida har vi samlat information som förhoppningsvis kan hjälpa dig hitta bästa alternativet för just din resa till Skidskytte-VM.

Flyg
» Åre Östersund Airport ligger ungefär 15 minuters bilfärd från centrala Östersund med avgångar till och från Stockholm och Umeå. Läs mer på flygplatsens hemsida swedavia.se eller hos de olika flygbolagen.
flygbra.se (Stockholm Bromma)
sas.se (Stockholm Arlanda)
direktflyg.com (Umeå)

» Trondheim Airport/Vaernes är ungefär 23 mil från Östersund och Skidskyttestadion. Vaernes har flertalet direktanslutningar till andra flygplatser i Norge så väl som ute i Europa och härifrån tar du dig enkelt till Östersund med antingen tåg eller bil, med restid på ungefär 3 timmar. Läs mer på Avinor.no

Tåg
» Res bekvämt och miljövänligt med tåg till Östersund. Flertalet tågbolag trafikerar Östersund och du kan starta din resa nästan vart som helst i Sverige. Hitta och boka din resa på sj.se
Buss
» Ta bussen till Östersund och Skidskyttestadion från hotellet, bostaden eller stadskärnan. Det går bussar från flera håll i Sverige till Östersund och för resor inom regionen finns ett stort nätverk av bussturer. Mer info om hur du bokar din bussresa från andra delar av Sverige kommer.
Länstrafiken – ltr.se (Regional trafik Jämtland Härjedalen)
Stadsbussarna – nettbuss.se (Busstrafik inom Östersund)
Bil eller promenad
» Du kan givetvis även gå eller köra till Östersund och nationalarenan för Svenskt skidskytte. Klicka på denna länk för att öppna googlemaps i din telefon eller dator, se hur nära stadion du är och hitta närmsta vägen!
Taxi
» Behöver du en taxi från flyget, tåget eller bostaden kontakta
taxiostersund.se
063-199 000
Taxi Östersund kan även bistå med färdtjänst läs mer under sidan för funktionshindrade.